Onderhandelen keukenprijs

Onderhandelen keukenprijs? Het euvel bij het kopen van een keuken blijft altijd het onderhandelen keukenprijs. Wanneer hebt u een eerlijke prijs en hoe gaat het onderhandelen precies?

Keukenboeken? Inspiratie en voorbereiden op het onderhandelen keukenprijs? Ontvang de gratis keukenboeken bij u thuis. Bekijk hier de keukenzaak met direct de laagste keukenprijs.

Het gehele proces van het kopen van een keuken kunt u onderverdelen in 3 fasen.

– Opwarming

– Onderhandeling

– Afsluiting

 

Gratis keukenboeken thuis

 

onderhandelen keukenprijsVoor u op pad gaat op zoek naar uw droomkeuken eerst informatie opdoen en u goed voorbereiden voor het onderhandelen keukenprijs? Ontvang gratis 500 pagina’s aan inspiratie & informatie bij u thuis. De boeken staan boordevol nieuwe trends op keukengebied, prijzen, opstellingen en de beste tips & tricks die u helpen bij uw zoektocht. Vraag hier het pakket met gratis keukenboeken aan.

 

 

Ten eerste de opwarming

De opwarming, ofwel het ontvangst en de kennismaking tussen u (de koper) en het assortiment, de winkel en niet te vergeten de verkoper. Om een gemoedelijke sfeer te creëren krijgt u bij ontvangst eigenlijk standaard een kopje koffie of thee met wat lekkers of iets dergelijks aangeboden. Ook blijft u dankzij het kopje koffie toch net wat langer in de winkel “rondhangen”.

Dan zal de verkoper/adviseur het met u gaan hebben over uw persoonlijke wensen en voorkeuren. Ook komt hier vaak al uw budget ter sprake zodat de verkoper weet naar wat voor soort modellen u samen kunt gaan kijken. Als klanten een budget aangeven van bijvoorbeeld rond de 20.000 euro, dan heeft het geen zin om keukens aan te bieden van rond 40.000 euro. Dat is een prijs die voor de klant te hoog is en de verkoper kan zich niet permitteren dat een klant zomaar de winkel uit loopt. Keukens van rond de 25.000 euro zal hij in dit geval eerder laten zien en kan dan merken aan de klant hoever hij bereid is te gaan qua prijs.

Ondertussen is de koffie op en wordt er een rondje gelopen door de showroom. De verkoper laat u met liefde alles zien en probeert meer vraag op te wekken om de prijs op te voeren en te zorgen dat er meer gekocht word. U zult altijd te horen krijgen van de adviseur “Dit model/type wordt veel gekocht” Dat wekt vertrouwen bij de adviseur maar ook bij het product, want als meerdere klanten het gekocht hebben dan zal het wel een goede en betrouwbare keuken zijn.

 

Onderhandelen keukenprijs

De onderhandeling & afsluiting.

Na het rondje door de showroom gaat u om de tafel zitten om een ontwerp te maken dat past bij uw wensen. Bent u er helemaal weg van en gaat u akkoord met het ontwerp dan krijgt u waarschijnlijk de prijs te horen van wat de keuken zoal bij elkaar gaat kosten. Het eerste bedrag is altijd erg hoog zodat u later het gevoel krijgt dat u extreem veel korting hebt gekregen.

Wat u kunt doen is om aan het begin uw budget op te noemen. Maak een tamelijk laag bod. Zo weet de verkoper welke kant u op wilt en probeert u dan waarschijnlijk zoveel mogelijk tegemoet te komen. Schaam u niet om een wat lager bod uit te brengen, dat hoort bij het onderhandelen keukenprijs. Hier zijn de keukenzaken ook op voorbereid. Dat heeft te maken met de prijsopbouw. Een keuken wordt namelijk vaak voor een te hoge prijs neergelegd, vaak rond de duizend a tweeduizend euro. Maar hoe ziet die prijsopbouw er nu eigenlijk uit?

 

Voorbeeld:

U hebt belang bij een mooie design eilandkeuken met alles erop en eraan. De adviesprijs kan hier zo rond de 20.000 euro zijn. Dat is dan ook de eerste prijs die ze laten zien. Hier word bijna altijd direct al een flinke korting gegeven onder het mom van een speciale aanbieding of iets dergelijks. Laten we zeggen een korting van 25%. Dan komt de prijs op 15.000 euro. Dat is toch 5000 minder en lijkt alsof u al een enorme korting hebt gekregen. De werkelijke verkoopprijs zal ook rond de 15.000 euro zitten. Feitelijk hebt u dan geen korting gekregen en betaald u nu pas de reguliere prijs.

 

Afronden
Nog niet akkoord met de prijs? Dan zal de verkoper nog met een speciale aanbieding komen. Iets in de trant van ¨als u nu beslist en tekent” of in de vorm van gratis onderdelen, montage et cetera. Hier kan de prijs ook weer 2 a 3 duizend zakken.

 

Bodemprijs nieuwe keuken

Is deze prijs nog niet doorslaggevend dan zal de verkoper als laatste komen met een bod “als u dit maar niet aan mijn baas verteld” Hier gaat het om een paar honderd euro. Vaak is hier ook de bodem geraakt, hebt u er alles uit gehaald en een acceptabele prijs gekregen. De papieren worden rond gemaakt en u kunt binnenkort genieten van uw prachtige nieuwe droomkeuken.

Wees niet bang om te onderhandelen over de keukenprijs en schaam u er vooral niet voor. Het is een acteer spelletje over en weer en gaat erom wie het eerste toegeeft. Doe van te voren altijd eerst onderzoek zodat u een beeld krijgt wat een reële prijs is voor een keuken. Zo weet u wat een redelijke prijs is en u niet veel te veel gaat betalen voor een keuken.

Ontvang gratis keukenboeken. Gelijk de goedkoopste keukens vinden zonder te hoeven onderhandelen keukenprijs? Kijk hier voor direct de goedkoopste keukens van dit moment.

Wij wensen u veel succes in de zoektocht naar uw droomkeuken en met het onderhandelen keukenprijs.