Prijs eilandkeuken

Prijs eilandkeuken? Op zoek naar een goede prijs eilandkeuken? Voor een gunstig geprijsde eilandkeuken kunt u tegenwoordig vrijwel in alle keukenzaken terecht. Bij de exacte prijs spelen een aantal zaken mee.

Meer informatie? Vraag gratis keukenbrochures aan of bekijk meteen hier de keukenzaak met de op dit ogenblik goedkoopste eilandkeukens.

Prijs eilandkeuken

Eilandkeukens zijn trendy en spreken veel mensen aan. Het zijn dan ook keukenopstellingen die praktische en luxueuze indruk maken. De prijs van een eilandkeuken ligt doorgaans iets hoger dan bij andere varianten.

Dit heeft te maken met de vereisten die een losstaand element stelt aan de materialen en het montagewerk. Een gedeeltelijke eilandkeuken (met een eiland dat aan één kant vast zit aan de keuken of de wand) is dat alweer anders dan met een volledig losstaand eiland.

Een eiland kost dan natuurlijk ook wel wat. De ruimte voor een eiland in een keuken heeft niet iedereen. Vooral mensen mensen die graag in de keuken staan en het zo luxieus en handig mogelijk willen hebben, is een eilandkeuken ideaal! Ook nog eens eten aan je eiland? Dan is een schiereiland onmisbaar in uw keuken!

Eilandkeuken kosten

De prijzen van keukens worden onder andere bepaald door de productieprijs, vraagprijs van de fabrikant, het merk, de gebruikte materialen, de inkoopprijs, de firma, en uiteindelijk de keukenzaak zelf. De ene ondernemer rekent om verschillende redenen andere prijzen voor eenzelfde keuken als de andere.

Een eilandkeuken als specifieke opstelling wordt duurder door bijvoorbeeld de afsluitwanden waarvan er meer nodig zijn dan bij opstellingen die tegen de wand zitten. Een schiereiland, een eiland waar je ook aan kunt eten, zijn dan ook een stuk duurder.

Het prijsverschil tussen een aan een wand aansluitend passtuk of een afsluitwand kan tussen 10 tot 20x zo hoog zijn, afhankelijk van materiaal en design. Ditzelfde geldt voor (hoge) kasten en het gebruik van passtukken of juist een stol.

Als dit een paar maal voorkomt kan het prijsverschil snel €1000,- overstijgen. Bedenk in dat ligt al maar eens dat een volledig losstaand eiland al 1 tot 3 extra wanden heeft t.o.v. een schiereiland, hoek- of rechte keuken. Daarnaast heeft een groot deel ook te maken met het verleggen van leidingen en aansluitingen die nu eenmaal niet standaard midden in de ruimte uitkomen.

Eilandkeuken prijzen

Schiereiland keukens (een kant van het eiland vast) zagen wij vanaf €3500,- (een enkel uitzonderings geval €1900,-). Keukenopstellingen met een volledig los eiland zagen we voor het eerst vanaf €4000,- (een enkel uitzonderingsgeval €2900,-).

Voor een keuken met een schiereiland is het, ook bij de goedkopere keukenfirma’s redelijk te stellen dat een budget van €6000,- een begin is. Voor volledig losstaande spoel- of kookeilanden is dat €8000,-. In beide gevallen showroomprijzen exclusief montage. Wel kunt u, afhankelijk van welke zaak u bezoekt, mogelijk over de prijs onderhandelen.

Gebruik voor keukenwinkels met goedkope eilandkeukens ons overzicht voordelige keukenwinkels – of bekijk hier de goedkoopste keukenzaak van dit moment. Voor meer informatie ontvangt u deze gratis keukenboeken.