Prijs keuken

Prijs keuken? Vroeger kocht men een keuken nog als een pak boter, met een vaste prijs en zonder korting.

Precies zien wat uw nieuwe keuken kost? Ontvang nu deze gratis dikke keukenmagazines thuis van keukenzaken bij u in de buurt.

Ja, ik wil magazines thuis ontvangen >>>

Zo’n 20 jaar geleden had nog nooit iemand gehoord van keukens in Duitsland kopen, keukenacties of korting bij keukens. Vroeger werden keukens voor een vaste prijs verkocht en was er niets meer aan die prijs te doen. Als er dan toch korting op een keuken zat, was dat een minuscuul bedrag.

Ik wil de prijs van mijn keuken in 5 minuten

Kortingen op keukens is een heel nieuw aspect geworden in de keukenbranche. De kortingen zijn gemiddeld 10% tot 20% maar leveranciers weten ook nog wel eens te stunten met percentages van 50% of meer.

Weet u nog niet precies welke keuken u zoekt? Ontvang hier alvast gratis keukenboeken om de prijs van elke keukenzaak te achterhalen. Dit complete keukenpakket zit vol met informatie over keukens, opstellingen en vooral met prijzen erbij. Dus ga voorbereid op pad en doe genoeg inspiratie op met deze keukenboeken. Gratis keukenboeken aanvragen >>>

Vroeger werden keukens veel op beurzen verkocht. Die tijd is ook voorbij. Hoe staat het er anno 2023 voor met keukenprijzen? Alles over keukenprijzen vindt u hieronder.

Prijs keuken

 

Prijs keuken

Op het moment is korting niet meer weg te denken bij een keukenwinkel, in deze tijd hoort een korting of actie gewoon bij het kopen van een keuken. Door al die prachtige kortingen en aanbiedingen in keukenland, is het een wirwar aan keukenprijzen en weet men niet meer wat een keuken nou echt kost.

Daarnaast vragen mensen zich vaak af of je wel of niet moet onderhandelen bij het kopen van een nieuwe keuken en wanneer zij de juiste prijs betalen.

Bij het sluiten van een keukendeal weten we niet of de prijs keuken nou gunstig of ongunstig is voor ons. Gratis montage bij keukens, keukens voor half geld, keukens met gratis scooter, keukens met weekendjes weg. Al dit soort aanbiedingen zijn tegenwoordig meer dan normaal bij het aanschaffen van een keuken. Maar let op, uiteindelijk betaald u alsnog zelf voor het cadeau.

In de jaren 90 begon het korting smijten met keukenprijzen. Er kwamen kortingen van 10%, 20% en ineens ook kortingen van 50%. Ikea keukens deed vervolgens haar intrede en begon goedkope keukens aan te bieden tegen een zeer lage prijs.

Maar: men hoefde niet voor deze lage prijs te onderhandelen. Dit was natuurlijk ideaal. Ikea kwam betrouwbaar over en veel mensen kochten hun keuken daar.

Steeds meer keukenzaken gingen dit principe volgen en boden hun keukens aan voor bodemprijzen. Toch is de prijs-kwaliteitsverhouding bij keukens moeilijk om te meten en te vergelijken. We vergelijken de keukens namelijk in de kwaliteit en prijs, om het voor u makkelijk te maken hebben wij een duidelijk overzicht gemaakt met de laagste prijs keukenzaken.

Ontdek gemakkelijk de goedkoopste keukenzaken van dit moment:

 

Vergelijk de Top 4 keukenzaken >>>

Naast extreme prijzen is nu de trend extreme garantie op keukens. Sommige keukenwinkels bieden wel 20 jaar garantie. Het is vaak een sigaar uit eigen doos.

 

Wat is de gemiddelde keukenprijs van 2023?

Gemiddelde prijs voor een keuken nu? Voor € 11.000,- heeft u al een kwalitatief goede keuken. De gemiddelde prijs van een keuken dit jaar is € 12.500,-. De prijs van een keuken die bij uw eigen wensen past, hangt ook wel af van uw eigen verwachtingen. Ook spelen wensen zoals dure exclusieve apparatuur een grote rol in de uiteindelijke aanschafprijs van uw keuken.

Een kwalitatief goede keuken heeft u voor een paar duizend euro, echter kunt u voor een keuken zoveel betalen als dat u wilt. Er zijn namelijk ook keukens van een paar €100.000,- te vinden.

De prijzen variëren enorm. De prijs zit hem dan vaak in het “meerwerk”, gaat u voor kunststof kasten? Of handgemaakte eikenhouten kasten? In dit geval is kunststof dan weer een stuk goedkoper.

Om voor alsnog een goed beeld te krijgen van de prijzen kunt u onderstaand de gemiddelde keukenprijzen vinden.

Bekijk gemiddelde keukenprijzen per winkel >>>

 

Opbouw keukenkosten

De kosten voor een nieuwe keuken zijn vaak erg hoog. Maar hoe kunnen de kosten voor een keuken zo duur zijn? En waar worden die kosten op gebaseerd? Hoe berekenen ze de kosten voor een keuken?

De kosten van een keuken zijn allereerst al sterk afhankelijk van het merk van de keuken, de zaak waar de keuken wordt gekocht, de grootte van de keuken, het gekozen materiaal, het materiaal van het werkblad, de soorten en hoeveelheid kasten en de luxe en hoeveelheid van de keukenapparaten.

Wanneer u bijvoorbeeld voor een kunststof werkblad zou kiezen, bent u een stuk goedkoper uit dan wanneer u voor een granieten werkblad zou kiezen.

Uit meerder offertes zijn de gemiddelde percentages berekend waaruit de kosten voor een nieuwe keuken bestaan:
– De keukenfronten, plinten en kasten bepalen zo´n 40% van de kosten;
– De apparatuur bepaald ook gemiddeld 40% van de kosten;
– Het werkblad is bepalend voor de overige 20% van de kosten.

 

Factoren bepalend voor keukenkosten

Er zijn enkele factoren die de kosten voor een nieuwe keuken zo hoog kunnen laten oplopen;

Het keukenmerk: het merk van de keuken en de zaak waar de keuken worden gekocht kunnen een keuken juist duur of goedkoop maken. Wanneer u bijvoorbeeld bij een Bulthaup winkel een keuken gaat kopen, bent u een stuk duurder uit dan wanneer u bij een bouwmarkt een keuken zal kopen;

De keukenfronten: de rompen van de keukenkasten zijn niet heel duur en gooien de kosten van een keuken dus ook niet zo gigantisch om hoog. Dit zit echt in de keukenfronten. De prijsverschillen in de fronten komen van het materiaal wat wordt gebruik voor de keukenfronten;
Ladekasten: ladekasten maken een keuken ook prijzig. De meest gekozen maatvoeringen hierin zijn 90 bij 120 cm;

Het werkblad: het werkblad van de keuken bepaald ook een groot deel van de keukenprijs en is behoorlijk duur. Afhankelijk van het materiaal wat gebruikt wordt voor het werkblad, kunnen de kosten voor de keuken bij het werkblad behoorlijk oplopen. Ook bij een kunststof werkblad zijn de werkbladen duur;
Apparatuur: de luxe, hoeveelheid en merken van de apparaten verhogen de prijs van de keuken. Wanneer u apparaten in uw keuken zal nemen van bekende merken als AEG of Siemens, dan bent u duurder uit dan wanneer u voor apparaten zal kiezen van een minder duur merk. De hoeveelheid apparaten en de luxe van de apparaten laten de prijs van een keuken uiteraard ook oplopen.

Budget planner

Alvast een voorproefje van de kosten die voor uw nieuwe keuken zullen gelden? Tegenwoordig kunt u gebruik maken van een gratis budgetplanner tool. In deze tool stelt u uw droomkeuken samen en krijgt daar direct een prijsopgave van.

Zo hoeft u niet meer speciaal naar een keukenzaak om u te laten informeren over de prijzen. Benieuwd naar wat uw keuken gaat kosten? Gebruik de budgetplanner en ontdek het zelf.

Houd deze pagina in de gaten voor de gemiddelde keukenprijzen.

Benieuwd naar de gemiddelde keukenprijzen? Bekijk hier de gemiddelde keukenprijzen >>> van keukenwinkels die bekend zijn of

Vergelijk keukenprijzen >>>